Sóm en Manel Lanzón i la Lucia Buenavida, fotògrafs i viatgers.

dilluns, 18 d’abril del 2016

ESCAPADA A CASTELLA -LLEÓ


- Divendres Sant, 25 març de 2016

Hem sortit de casa a les 7 h del matí en direcció a Peñafiel, municipi de Valladolid, on hi ha un magnífic castell en forma de vaixell, a sobre de la Penya del Falló, per això també l'anomenen "El Navio Castellano"
No ens podíem perdre la plaça del Coso, una de les places majors més antigues d'Espanya, concebuda per a fer "festejos taurinos".
 Les balconades de la plaça es van realitzar en fusta i están decorats amb motius àrabs i es daten dels segles  XVIII y XIX.
Una de les activitats típiques de Setmana Santa a Penafiel és la baixada de la creu del cris del convent de Sant Pablo, antic alcazar d'Alfons X d'estil modejar.
Després hem vist la processó, per ser una població de només 5.000 habitants, té una professó amb 4 cofraries.
Ens quedem a dormir al pàrquing que hi ha per pujar al castell, amb unes magnifiques vistes nocturnes.


- Dissabte 26 de març de 2016

Continuem amb la nostra ruta de castells i anem fins a Cuéllar, població de Segovia amb l'impressionant casten dels ducs d'Albuquerque. Hem fet la visita guiada i val la pena. Ens ha sobtat moltísim descobrir que dins hi ha ubicat un institut de secundària, tot un luxe.
Mes tard hem anat fins a COCA, amb altre espectacular castell, propietat de la casa l'Alba i que té llogat a l'Estat per 100 anys i per un peseta a l'any.
A última hora del dia hem arribat a Arévalo, població d'Àvila, on va viure la reina Isabel la Catòlica la seva joventut. La part antiga del poble és molt maca amb el castell, la plaça de la vila porticada i dues esglèsies amb contrucció mudéjar.
Ens quedem a dormir al pàrquing del castell, també un luxe de vistes nocturnes.

- Diumenge 27 de març de 2016
Hem posat romb a la ciutat de Segovia, hem admirant el seu aqueducte, hem passejat pels carrers del centre, carrer Juan Bravo, plaça Major, Catedral... Com bon turístes hem dinat el típic "cochinillo".
A la tarda hem anat a visitar l'Alcazar, ens ha encantat, per fora és xulo però per dins és una meravella.
Segovia de nit és espectacular 
Hem dormit als jardins del Santuari de ntra Senyora de Fuencisla a l'entrada a la ciutat.

-Dilluns 28 de març de 2016
Dia gris i plujos, hem anat cap al Parc Natural de Guadarrama, per la població de Valsain (Boca del Asno). A la tarda quan ha aturat de ploure hem sortit com els cargols i hem fet una ruta pels boscos, que estaven maquíssims.
Hem dormit a l'àrea recreativa de los Asientos.

- Dimarts 29 de març de 2016
Anem cap al municipi del Real Sitio de la Granja de San Ildefonso, poble nascut al voltant del Palau Reial construit per Felipe V. Hem al.lucinat perquè ens ha recordat Versalles en petit format, els seus jardins, la seva estructura....
Més tard hem anat cap a Pedraza 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada